Söndag mitt i veckan & förvirringen.

Sovmorgon tillsammans med Mikaela. Morgonpromenad i vårat fina Brunswick. Två lediga dagar mitt i veckan eftersom jag alltid jobbar helger. Kila in på ekobutiken runt hörnet & köpa frukostsurdegsbröd i papperspåse & lyxa till det med köpekaffe. Slänga några ord med svenskan i den fina vintage-butiken, hitta ett halsband som vi var och kikade på för flera flera månader sedan. Tvätta lite & skeppa iväg ansökningar om att få jobba i regnskogen uppe i Queensland. Kaffe i fönstret & sommar i p1. Gå till affären och köpa mat som kroppen blir glad av & kika på Jurassic Park ikväll när Mikaela kommer hem från jobbet. Två veckor till är det jag & du, Melbourne, som jag älskat & hatat passionerat i åtta månader. Gud vad det är dags för något nytt, & gud vad jag är glad att vi inte åkta härifrån tidigare. Det tod sin tid att göra den här staden till våran egen, men vi gav inte upp. Nu vill jag bara härifrån innan jag blir bitter. 

Igår kväll hade vi hejdå-middag med våra finaste vänner här, som åker hem till England idag. Som tur är så kommer de tillbaka om några veckor igen, och förhoppningsvis ses vi på västkusten om ett par månader. Det börjar bli så verkligt nu.
 
Jag är så tillfreds & förvirrad som en människa kan vara, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Ett år går förbi så fort, och om fyra månader lämnar vi den här delen av världen. Vad som händer efter jul har jag ingen aning om, men jag är inte så väldigt stressad över det. Det löser sig alltid på bästa sätt. Plugga i Sverige och vara nära dem jag älskar mest, eller fortsätta resa? Jag har verkligen ingen aning, och tänker bara fortsätta researcha och låta tiden utvisa. Att bara flyta med och låta livet ramla fram vart det vill är något jag blivit ganska bra på. Och det är oftast så det blir som allra allra bäst. Det här livet är på tok för stort för att tas på allvar.
 
 
 
 

dimmiga dagar.

det där var fina dagar.

helgen.


Liten livsuppdatering & några ord om rastlösheten.

Just nu svider det till lite i hjärtat att inte vara hemma i Sverige, då Hultan bjuder på ungefär århundradets bästa line-up. Jag låtsas helt enkelt som att det inte händer och fokuserar på att planera nästkommande månader i mitt liv istället. För jag börjar bli så olidligt rastlös.

Fina lilla Mellan, som jag avskydde så när vi först kom hit. Som jag började avguda bara för ett par månader sedan. Som jag kommer sakna som en älskad och som jag samtidigt inte vill spendera en dag till i. Det är väl just nu, när tillvaron är som stabilast, som det är dags att bryta upp. Jag har världens bästa jobb som jag ägr skiten ur varje dag, det finns inte så mycket mer jag kan lära mig om det där arbetet nu för tillfället. Har världens finaste arbetskamrater, så himla fina och störda och speciella varenda en av dem. Har världens bästa boss. Bor i världens finaste rum med gamla trägolv, öppen spis, New Orleans-veranda och eucalyptusträd utanför fönstret. Lever i världens finaste bubbla med min bästa vän och syster. Och nu, när allt är precis sådär perfekt, är det dags att sticka hål på bubblan. Att riva ner tornet och kasta ut sig själv i kylan igen.

För det är ju faktiskt det här som mitt resande handlar om. Att bevisa för mig själv, gång på gång, att jag kan komma tomhänt och bygga upp något av det mest spektakulära som finns. Ett liv, en tillvaro. Den tillfredsställelese och den kick man får när man väl står där vid målsnöret, den går inte att jämföra med något annat i hela världen. Jag har aldrig känt mig så stark och handlingskrafitg som jag gör nu, och då är det dags att börja om från noll igen. Så att jag inte riskerar att bli för självgod.
Fina lilla Melbourne, jag älskar dig men det är något som drar så förskräckligt.

Om en dryg vecka åker vi över till Nya Zeeland för fem dagars häng i Auckland och Hahei. När vi kommer tillbaka jobbar vi i ett par veckor till, sen är tanken att vi först åker en sväng till Alice Springs, och sedan en roadie längs med östkusten. Beroende på om vi lyckas få tillbaka våra skattepengar och bli lite rika, tänker vi inte jobba på några veckor. Vi har tametusan jobbat sen vi kom hit, så vi tänkte att vi förtjänar lite semester. Senaste idén är att göra några veckors WWOOF (alltså jobba för uppehälle och mat) i vackraste Daintree-regnskogen uppe i Queensland, som vi blev fullkomligt förälskade i förra gången vi var där. Hjärtat längtar efter att få komma bort från storstad, så det skulle nog passa fint. Sen, spenderar vi nog våra sista månader i landet i Brisbane, och förhoppningsvis kan vi göra en avstickare till Perth under tiden också, för att hälsa på vänner och se lite västkust.

Sen kommer det vara November och dags för nästa äventyr, som inte riktigt är färdigplanerat än. Så fort det trillar in lite skatteåterbäringar från diverse länder dock, då kommer de planerna också bli verklighet.
I December kommer vi vara hemma hos mamma & lillasyster igen, för att fira jul och bara vara. Oj vad fint det kommer bli.

moget.Passar på att lära aussiekidsen på planetariumet lite svenska nyttigheter. Hurra för mig själv!

på 2 sekunder är jag 15 igen.

Lyssnar på svensk webbradio och denna spelas, och på 2 sekunder är jag 15 igen, i mitt flickrum i Falköping.
Tänk om jag vetat då att den där gnagande rastlösheten skulle förvandlas till något så fantastiskt fint.

Lite allmän livsuppdatering:
1. Jag har fyllt 22 år, och blev så himla firad! Storasyster samlade ihop våra 6 finaste vänner och överraskningskidnappade mig. Glida runt Melbourne i en discolimousine och dricka skumpa för att sedan bli avsläppt på casinot och gambla bort hela natten (VANN 125 DOLLAR!) är ett firande som heter duga. Finaste mamma & lillasyster & mormor skickade en grön låda full med fina presenter, bland annat massa fina böcker & världens finaste regnkappa. Sicket firande ändå.

2. Om några veckor åker vi över en sväng till Nya Zeeland för att fira midsommar, mitt i vintern. Så sjuklig peppad.

3. Vi har tröttnat på Mellan och drar härifrån om typ en månad. Roadie längs med östkusten och förmodligen destination Brisbane, som kommer bli vårat hem de sista månaderna. Jösses vad snabbt det går.

4. Idag har jag hittat ännu en helt fantastiskt grej på Savers. Alltså Savers <3

5. Nu ska jag koka linssoppa.
Det var nog allt för tillfället. Hej!

besattheten

Jag får såna galna hookups ibland. Exempleivs nu, så känns det som att hela min tillvaro kretsar runt den här låten & videon. Har aldrig sett eller hört något finare.RSS 2.0