Det där med att hinna andas.

Hejhej från Victoria State Library i Melbourne!
Idag sov jag alldeles för länge och vaknade med ett snurrande huvud. Vi har orkan här idag, det blåser och blåser samtidigt som det är så varmt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Därför är det bra att jag hittat ett nytt favorithak, biblioteket (med gratis wifi och allt, hoho). Det är ungefär det största bibliotek jag sett och jag går vilse hela tiden och det finns över en miljon böcker. Bra ställe.

Det är alldeles fantastiskt mycket som snurrar i mina dagar för tillfället. Den 17:e september flyttade jag ifrån mitt fina Oslo-liv och kastade mig ut i någonting nytt. Två månader senare har jag tagit mig över i princip hela jorden. Först provat på livet i en liten kanadensisk by, för att sedan byta ut det mot en total motsats. Livet i en högljudd storstad i ett land som är väldigt annorlunda det jag är van vid.


Det händer mycket nu. Det är alldeles självvalt och det är alldeles fantastiskt, men det är mycket mycket. Ett nytt land, en ny stad, ett nytt språk, en ny kultur att anpassa sig till. Ett nytt ställe att göra till något eget. Utmaningen att skapa en tillvaro med ett nytt hem och nytt jobb är stor, men tillsammans med min lilla familj klarar jag det fint. Att blåsa liv i ett förhållande som legat på is i 8 månader. Att försöka komma på hur jag vill spendera mitt år här. Att stå ut med att leva i en ryggsäck och bara ha trasiga/skitiga kläder. Att hantera tillbakalängtan till en period då mitt liv var enklare på många sätt. Att ändå känna att allt det här är så himla rätt, och jag skulle inte vilja vara någon annanstans på jorden.
tack, tack, tack för att just jag får vara här.

Kommentarer
Postat av: Helena Sofia

Du är modig och det där biblioteket lät fantastiskt

2011-11-18 @ 10:29:22
URL: http://helenaspotpurri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0