Drama på Blyth Street

Hejhej från ett galet varmt Mellan! Här sitter jag framför fläkten och försöker överleva, Jompa har däckat lite här bredvid. Utanför i en bil sitter en galen tant, utanför i en annan bil sitter hyresvärd + husägare. Det är stort drama på Blyth Street, ska ni veta. Vi börjar med att jag snor lite text från Mikaelas blogg, så nu ska förstå vilka sjuka dagar vi haft det senaste:

"Som ni förstått bor vi i ett ganska märkligt hus. Eller tja, huset i sig är alldeles, alldeles underbart. Men för 2 veckor sedan flyttade det in en kvinna mitt emot mig, som bara varit för sig själv, vänt i dörren om hon är på väg att möta någon, ser inte upp när hon springer förbi som en liten råtta. Fine tycker vi, inte mer med det. Sociala fobier har vi ju sett innan.

Sedan bröt helvetet loss. Söndag kväll, vi träffas i vardagsrummet när jag kommer hem från jobbet för att snacka lite, daman kommer ut och börjar skälla på oss för att vi är högljudda. För att sedan fråga vilka vi är, om vi bor i huset och betalar hyra.
För att dagen efter låsa ute mig från mitt rum för att bevisa att jag inte bor i huset (vi lämnar givetvis alltid våra dörrar olåsta när vi är hemma. Herregud). Detta ledde till att modiga, fina Jomps fick leka apa och klättra över hela taket för att ta sig in genom ett fönster.
För att sedan stå och känna på min dörr och banka när vi skypar med Mamma.
För att sedan hota med att ringa polisen, för att få ut oss.
För att sedan smyga runt våra dörrar om nätterna, lyssna och ta i dörrhandtagen medan vi ligger i våra sängar, livrädda även om vi försöker peppa varandra.
Etc etc. Listan kan göras lång, och det här är en kvinna med stora mentala problem som behöver hjälp.
Men! Det är INTE roligt att få arga samtal från hyresvärden som säger att hon fått klagomål över att vi har en massa folk springande och boende hos oss. Folk som i själva verket är vi och inga andra. Det mest sorgliga är väl kanske att vi inte ens har några vänner knappt, än.
Dock! Lyssnas det nu på oss från hyresvärdens sida, och igår skulle hon slängas ut, men fick dagen på sig. Att hon sedan spenderade natten här var inte tänkt, så imorses fick jag uppdraget att skriva ett statement, som de kan använda när de handgripligen ska slänga ut henne.
Närsomhelst nu. Närsomhelst. Jag håller er uppdaterade."
Sådär. Helt helt sjuk är den här människan. Imorse hade vi två poliser här som skulle prata med henne, och tydligen har hon ett förflutet inom mentalvården. Dock vägrar hon att flytta, och eftersom ingen av oss har några bevis på att hon har gjort något fysiskt mot oss, kan hon inte kastas ut.

Husägaren, en eldig kvinna, är rasande och bestämde sig för att ta till drastiska medel för att få ut galningen. Så, när hon var ute, byttes låset till entrédörren snabbt ut, och nu kan inte galna damen komma in. Man kan komma in genom en annan dörr, men det vet inte hon om. Så, hon sitter ute i sin bil, och vi har fått order om att inte visa för henne vilken dörr man kan komma in i. Alltså, sicket drama.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0